30 mei 2002 -

Amsterdam (Fickser)- The picture's as seen in Nieuwe Revu, March 2002. Photo's were made during the first choppã~round ever, oct. 2001. Now in a new photogallery.

6 december 2001 -

Amsterdam (Fickser)- Vooraankondiging, om alvast een ieder op de hoogte te brengen van een tweetal data. Na de eerste chopp~a~round in Amsterdam nu ook in Rotterdam.
The spring-cruise, 24 maart 2002.

En de Chopp~a~round Part II.
Welcome into the night, 29-30 april 2002 vanaf Bloemendaal naar Amsterdam. In het nieuwe jaar meer over deze cruises en andere evenementen.

4 december 2001 -

London (PHAT Britian)- We had a crackin cruise in Covent Garden Saturday (01-12). One guy got so excited when he saw us he nearly crashed his car. Dan got two flats but being resourceful PHAT owners we managed to locate the hole by putting the inner tube in a puddle !! The dudes from 'Mudhandle' - Birmingham are organising another cruise in the Midlands Sat 15th Dec..

29 oktober 2001 -

 

(Fickser)- USA plaza organiseerde afgelopen weekend voor de eerste keer de All American car show in de Darling hallen te Rijswijk. The Chopperdome was ook aanwezig. Vier grote hallen waar heel veel te zien was door een geslaagde mix van dealers, clubs en particulieren. Het laatste op het gebied van de hedendaagse American car maar ook Hot Rods, dragsters, lowriders en klassiekers.

En er was op fietsgebied ook wat nieuws te melden. Modelbouw lowrider bikes, we zullen niet zeggen een must voor de liefhebber, maar zondagmiddag veranderde The Chopperdome stand op de show langzaam in een lijm en plakhoek. Erg onder de indruk waren we ook van de schaalmodellen van Hoppin`cars. Dus je raad het al binnenkort verkrijgbaar in The Chopperdome.

Niet verkrijgbaar via ons maar zeker ook een aanrader zijn de producten van Meguiar`s. Diverse wax en polish producten voor het showklaar maken jouw lowrider. Voor meer over American car clubs kijk eens bij Rolling dices, The Cruise Brothers of Unity lowrider club. 

 

 

 

Rijswijk

21 oktober 2001 -

Amsterdam (Fickser)- En toen was het zondag 21-10-2001, en de het was droog. En dan is het eigenlijk al perfect. Dus nadat zich al wat liefhebbers zich hadden verzameld bij The Chopperdome, vertrok dit groepje van ongeveer tien choppers, lowrider en cruisers om twaalf uur naar het Vondelpark.

 

De eigenlijke tocht ging om half twee van start, vanaf het Blauwe theehuis in het Vondelpark. In het park groeide de groep aan tot een vijfenveertig cruisers, choppers en lowriders. Cruiserfanaten uit oa. Rotterdam, Breda en Den Haag. Een geweldig gezicht. Zeker toen de groep in beweging kwam.
Nadat er voor het Rijksmuseum een groepfoto was genomen, ging de tocht werkelijk beginnen. Wat kon er buiten de marathon van Amsterdam nog mis gaan. De hele binnenstad was weer de gebruikelijke chaos, wegafzettingen en omleidingen die nergens heen gingen of ook weer vastliepen. Maar ook hier werd na enig heen en weer geslinger weer een weg gevonden. En zo vervolgde de eerste Chopp~a~round zijn weg. Na het museumplein via het Max Euweplein en Leideseplein naar de Munt en later de Dam. De marathon is overal. Over de gracht naar het Centraal station en door naar het Java eiland. Snel wat foto`s genomen en toen naar Cafe Kanis & Meiland op het KNSM eiland. Dat de Amsterdamse horeca moeite heeft met groepjes was ons al lang bekend, dat het echter te bezwaarlijk was om achtien broodjes te maken was voor ons ook een raadsel. Even was er sprake van wederzijds onbegrip, duw en trekwerk. Nadat de drankjes die we wel zelf aan de bar mochten halen op waren, snel naar onze islamitische vrienden van de snackbar op het Kadijksplein die nooit te beroerd zijn om te helpen. Eindelijk patat en broodjes. Vanaf het Kadijksplein via de Nieuwmarkt, Zeedijk en Centraal station weer richting Amsterdam west, alwaar de chopp~a~round werd afgesloten in The Chopperdome.
Ondanks de kleine haperingen kunnen we spreken van een geslaagde tocht, die zeker voor herhaling vatbaar is. Volgend voorjaar komt er dan ook een vervolg. Plannen voor een Rotterdamse chopp~a~round zijn reeds in de maak. Volg hiervoor ook het Fickser nieuws, wij zullen daar zeker over berichten.

Heb je foto`s genomen tijdens de tocht stuur deze dan aan ons, wij zullen deze dan zoveel mogelijk plaatsen op de website, of bij heel veel foto`s wel op een andere manier verwerken. Hierbij denken we aan een CD rom met foto`s en videofilm.
Ook hierover meer in latere edities van Fickser nieuws.

27 september 2001 -

Tilburg (Fickser)-The Chopperdome was aanwezig op het tweede Fietsfeest in Tilburg. Onder andere waren er de Easy Rider en UCME lowglide te zien.

 

Naast onze onweerstaanbare collectie hebben we een paar knappe BMX en downhill fietsen waargenomen. De koeriersrace heeft bij gebrek aan deelnemers helaas geen doorgang gevonden.

 

En nu ook de fotopagina van ons bezoek aan de tweede Fietsmanifestatie, 23 september 2001, te Tilburg.

12 september 2001 -

Amsterdam (FF UCME)-  21 oktober, Amsterdam. Verzamelen bij de Chopperdome. Chopp a round Part I, the day of the cruiser.

5 juni 2001 -

Rotterdam (Fickser)- We zijn op 03-06-2001 gaan kijken bij het ECMC 2001 te Rotterdam. En bekeken worden. Een ding stond wel vast het was niet echt lekker warm weer. Maar daar is het minpuntje ook wel genoemd. Goede broodjes, lekkere bakken thee en nieuwe vrienden. Het ECMC is het Europese Kampioenschap voor Fietskoeriers en had zeker meer publiek verdiend. Later dit jaar is het wereldkampioenschap in Budapest.

 

Amsterdam (Het Parool)- "De workaholics zijn de beste fietskoeriers." Op de maandag na dit weekend stond er een artikel in het Parool met deze titel. Als we ooit een hele goed bui hebben zetten we deze tekst nog wel eens op de site. Artikel is te lezen in The Chopperdome.

26 mei 2001 -

Utrecht (Fickser)- PHAT cycles on tour. PHAT cycles waren te zien langs de Vecht en in Utrecht.
Hemelvaart en wij besluiten vanuit Amsterdam richting Diemen te vertrekken om zo naar de Vecht te rijden, om deze te volgen tot in Utrecht. Beetje raar om te ontdekken dat nog meer mensen op dit idee waren gekomen. Anti auto vanwege de drukte belanden we in een file. Werkelijk waar een file-achtige opstopping van fietsen.

8 mei 2001 -

Bloemendaal (Fickser)- PHAT cycles waren te zien op Bloemendaal en Zandvoort. Een zalige zonnige dag, mogen we wel zeggen. Dus we hadden de goede dag gekozen voor een langere testrit. Amsterdam- Bloemendaal vica versa. Geen centje pijn. Zonder dat je er werkelijk erg in hebt dat je fietst cruisen we richting strand. Een soort natuurlijke omgeving voor PHAT cycles.
Ben je toevallig op de foto gezet op een chopper en wil je een afdruk of heb je zelf foto`s gemaakt meen dan contact op met ons.